Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 150 грама брашно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици олио
- 100 грама шунка, нарязана на филийки
- 100 грама кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте добре картофите и ги сварете в голяма тенджера.
- Оставете ги да се охладят, обелете и намачкайте до хомогенна консистенция.
- Добавете яйцето, подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Постепенно прибавете брашното и замесете гладко тесто. Разделете го на две равни части.
- Изсипете 1 супена лъжица олио в тиган с незалепващо покритие с приблизителни размери 20 сантиметра.
- На дъното му разстелете едната половина от картофеното тесто.
- Разпределете шунката и кашкавала и покрийте с останалото тесто, което предварително сте разстелили.
- Отгоре намажете с останалото олио.
- Покрийте тигана с капак и печете на слаб огън в продължение на 15-20 минути.
- Внимателно обърнете с помощта на чиния и гответе още 15-20 минути до златист цвят.
- Поднесете запеканката топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: theladiescorner.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Картофена запеканка с гъби
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Печени картофи с бадемово мляко и бадеми
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка със спанак, моркови и портокалова кора
- Картофена запеканка с кайма и грах
Коментари към Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал