Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
.jpg)
Необходими продукти:
1 килограм картофи
100 грама кашкавал
600 милилитра прясно мляко
2 яйца
1 скилидки чесън (или на вкус)
50 грама масло
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета (може да настържете, ако предпочитате) и сварете до готовност. След това отцедете водата с помощта на гевгир. Смесете суровите яйца с прясното мляко, разбийте с помощта на тел до получаването на еднородна течност, овкусете със сол и подправки по избор. Сложете настъргания кашкавал и намачкания чесън.
Изсипете картофите в подмазана с масло тава, залейте ги с млечната смес и поставете да се пекат във фурната на средна температура до образуването на апетитна коричка на повърхността (около 40 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Картофена запеканка с кашкавал и чесън
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофено пюре с печени яйца, шунка и зелен лук
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
Коментари към Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън