Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи с лук и бял сос

Печени картофи с лук и бял сос

Печени картофи с лук и бял сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 глава лук, нарязан на пръстени
  • сол и черен пипер
  • 3 супени лъжици краве масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 чаени чаши прясно краве мляко
  • 1 1/2 чаена чаша настърган чедър

Начин на приготвяне:

Стоплете фурната на 210 градуса и намажете с масло керамична форма за печене.

Нарежете картофите на филийки и сложете половината от тях в тавата. Отгоре покрийте с лука и сложете останалите картофи. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер, според вашия вкус.

Разтопете маслото на средна температура и запържете брашното, за да се получи каша, подправете с половин лъжичка сол. Добавете на тънка струя млякото, като бъркате непрекъснато с тел. Когато сосът се сгъсти с него полейте картофите.

Поръсете с настъргания чедър и покрийте с фолио. Печете за час и половина, след това свалете фолиото и запечете, докато получите хрупкава коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения