Печени картофи с лук и бял сос

Необходими продукти:
- 4 картофа
- 1 глава лук, нарязан на пръстени
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици краве масло
- 3 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно краве мляко
- 1 1/2 чаена чаша настърган чедър
Начин на приготвяне:
Стоплете фурната на 210 градуса и намажете с масло керамична форма за печене.
Нарежете картофите на филийки и сложете половината от тях в тавата. Отгоре покрийте с лука и сложете останалите картофи. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер, според вашия вкус.
Разтопете маслото на средна температура и запържете брашното, за да се получи каша, подправете с половин лъжичка сол. Добавете на тънка струя млякото, като бъркате непрекъснато с тел. Когато сосът се сгъсти с него полейте картофите.
Поръсете с настъргания чедър и покрийте с фолио. Печете за час и половина, след това свалете фолиото и запечете, докато получите хрупкава коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Печени картофи с лук и бял сос