Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
Необходими продукти:
- 8 картофа
- 300 грама гъби
- 1-2 глави лук
- 250 грама майонеза
- 300 грама кашкавал
- черен пипер и сол
- 30 грама масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Гъбите нарежете на парчета, изпържете за 5 минути на силен огън, трябва да се зачервят.
Обелените лук и картофи нарежете на плочки с дебелина не повече от 3 милиметра.
Сложете половината от картофите в подмазана с масло тава, следват лукът, гъбите и отново картофи. Всеки от слоевете подсолявайте и поръсвайте с черен пипер.
Намажете обилно с майонеза повърхността и покрийте с настърган кашкавал.
Изпечете ястието до готовност. Необходимото време варира от 40 до 60 минути и зависи от дебелината на слоевете от продуктите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zhenskoe-mnenie.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал