Печени бутчета в доматен сос с бекон, маслини и целина
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 стръка целина, нарязани тънко
- 100 грама нарязан бекон (или панчета)
- 2,5 чаени чаши доматен сос
- 0,5 чаена чаша сухо червено вино или пилешки бульон
- 12 пилешки бутчета (долната част)
- 1 лимон, нарязан на парчета
- 3/4 чаена чаша маслини (зелени или черни) без костилки
- накълцан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Зехтина сгорещете на среден огън и прибавете целината и бекона. Приготвяйте до омекване на целината, като разбърквате често (около 3 минути са достатъчни).
След това налейте доматения сос и виното или бульона, нека течността кипне.
Подредете бутчетата (на един ред) в подходящ съд и ги залейте с горещия сос, в който сложете парченцата лимон и маслини.
Изпечете до готовност (30-40 минути).
Поръсете с пресен магданоз и добър апетит!
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Рулца от пилешки бутчета в патладжани
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
Коментари към Печени бутчета в доматен сос с бекон, маслини и целина