Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Печена франзела с меко сирене и сметана

Печена франзела с меко сирене и сметана

Печена франзела с меко сирене и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 франзела (стара)
  • 250 грама меко сирене (Камамабер, Бри или друго)
  • 200 милилитра готварска сметана
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • краве масло

 

Начин на приготвяне:

Намажете обилно дъното и стените на тава с краве масло.

Нарежете франзелата на филийки със средна дебелина и подредете 1 ред в съда.

Избраното меко сирене нарежете на парчета, които сложете върху резените хляб, поръсете с прясно смлян черен пипер.

След това направете втори ред от франзелата, отново сирене и не забравяйте за черния пипер.

Налейте сметаната, като тя трябва да навлажни всички парчета хляб и те да я поемат.

Изпечете в предварително загряна на 190 градуса фурна за около 20 минути или докато се образува румена коричка.

Поднесете ястието веднага, докато е горещо и сиренето е разтопено.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниДиетиСпорт