Печена франзела с меко сирене и сметана

Необходими продукти:
- 1 франзела (стара)
- 250 грама меко сирене (Камамабер, Бри или друго)
- 200 милилитра готварска сметана
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- краве масло
Начин на приготвяне:
Намажете обилно дъното и стените на тава с краве масло.
Нарежете франзелата на филийки със средна дебелина и подредете 1 ред в съда.
Избраното меко сирене нарежете на парчета, които сложете върху резените хляб, поръсете с прясно смлян черен пипер.
След това направете втори ред от франзелата, отново сирене и не забравяйте за черния пипер.
Налейте сметаната, като тя трябва да навлажни всички парчета хляб и те да я поемат.
Изпечете в предварително загряна на 190 градуса фурна за около 20 минути или докато се образува румена коричка.
Поднесете ястието веднага, докато е горещо и сиренето е разтопено.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Печена франзела с меко сирене и сметана