Печена франзела с меко сирене и сметана
Необходими продукти:
- 1 франзела (стара)
- 250 грама меко сирене (Камамабер, Бри или друго)
- 200 милилитра готварска сметана
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- краве масло
Начин на приготвяне:
Намажете обилно дъното и стените на тава с краве масло.
Нарежете франзелата на филийки със средна дебелина и подредете 1 ред в съда.
Избраното меко сирене нарежете на парчета, които сложете върху резените хляб, поръсете с прясно смлян черен пипер.
След това направете втори ред от франзелата, отново сирене и не забравяйте за черния пипер.
Налейте сметаната, като тя трябва да навлажни всички парчета хляб и те да я поемат.
Изпечете в предварително загряна на 190 градуса фурна за около 20 минути или докато се образува румена коричка.
Поднесете ястието веднага, докато е горещо и сиренето е разтопено.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
Коментари към Печена франзела с меко сирене и сметана