Пресен чесън на жар със сос от печени зеленчуци и франзела с масло
Необходими продукти:
- дебели стръкове пресен чесън
- 1 франзела
- 100 грама краве масло
- 3 скилидки чесън
- сол
За соса:
- 3 едри добре узрели домата
- 1 неголяма сладка червена чушка
- 1 малка люта червена чушка
- 1 голяма глава стар чесън
- малка връзка магданоз
- пълна шепа печени бадеми
- сока от половин лимон
- зехтин на вкус
- 1/2 чаена лъжица червен пипер (сладък)
- щипка кафява захар
- прясно смлян черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете доматите, сладката и лютата чушки и главата чесън на жар. Сложете ги в купа, която затворете с капак или покрийте със стреч фолио за 5-10 минути. След това обелете зеленчуците и ги сложете в съда на блендер. Добавете нарязания магданоз, бадемите, червения и черния пипер, захарта, сол на вкус и налейте лимоновия сок и зехтин на вкус. Разбийте всички съставки до получаване на еднороден сос.
Счукайте стария чесън с малко сол, прибавете маслото и разбъркайте.
Разрежете франзелата на парчета (под наклон) с дебелина 2-3 сантиметра, като не срязвате докрай хляба (филийките трябва да са свързани в основата си). Намажете всеки разрез с чесновото масло и плътно увийте франзелата в два слоя алуминиево фолио.

Изпечете на скара или дървени въглища, като подредите и стръковете пресен чесън до хляба. Обръщайте периодично, докато най-горният им слой почернее (за това време и хлябът ще бъде готов).
Поднесете печените чеснови стръкове с доматения сос и ароматната франзела.

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
ХЕРБАЛКАН ХЛАМИГОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧЕСЪН СУПЕР КОНЦЕНТРАТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛЕПАРАЦИД сироп за деца 50 мл ДОЛЕРАН ФАРМА
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
Коментари към Пресен чесън на жар със сос от печени зеленчуци и франзела с масло