Печена сьомга с бекон, кашкавал и спанак
Необходими продукти:
500 грама филе сьомга
150 грама кашкавал
200 грама спанак
50 грама бекон
100 милилитра сухо бяло вино
50 милилитра течна сметана с висока масленост (33%)
1 супена лъжици лимонов сок
50 грама масло
1 скилидка чесън
1,5 супени лъжици олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето, разрежете го на две части, ако желаете. Натрийте го със сол, черен пипер и оставете да престои 15 минути.
Измийте спанака, нарежете го ситно. Чесъна обелете и накълцайте. Бекона нарежете на малки кубчета, кашкавала настържете.
Изпържете бекона в нагорещеното олио, извадете в чиния. В същата мазнина запържете нарязания чесън и прибавете спанака. Нека се задушава, докато омекне. Подсолете.
Рибата изпечете в грил тиган по 3-4 минути от всяка страна. Сложете я в подходяща форма, чието дъно сте подмазали с олио. Следва задушения спанак, слой настърган кашкавал и най-отгоре - парченцата бекон.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, а през това време се заемете с направата на соса.
Налейте в подходящ съд виното и 1 супена лъжица лимонов сок. Поставете на котлона, докато течността се изпари наполовина. Тогава прибавете сметаната, щипка сол и маслото.
Намалете температурата до минимум и бъркайте с вилица около 3 минути, докато сосът стане еднороден.
Полейте рибата с него и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Печена сьомга с бекон, кашкавал и спанак