Печена скумрия с домати и маслини

Необходими продукти:
- 1 замразена скумрия
- 2 неголеми домата
- 2 малки глави лук
- 40 грама маслини без костилки
- 70 грама кашкавал
- 1/2 връзка пресен магданоз
- сок от 1/2 лимон
- сол, черен пипер
- олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Разрежете скумрията на две (преди това отстранете главата, вътрешностите и едрите кости), подсолете, поръсете с черен пипер и щедро напръскайте с лимонов сок.
Лука обелете и нарежете на кръгчета или полукръгчета, магданоза наситнете. Маслините превърнете в шайбички, доматите - в малки кубчета, отстранявайки течността със семената.
Намажете тава с олио, в нея сложете рибата с кожата надолу, а отгоре разпределете нарязания лук.
Доматите и маслините също сложете върху филетата, поръсете с магданоза и поставете в загрята на 180 градуса фурна.
Докато рибата се готви, настържете кашкавала. След 10 минути от началото на печенето, поръсете с кашкавала и върнете във фурната, докато покритието се разтопи.
Готовото ястие прехвърлете в чиния и веднага сервирайте, като декорирате с резени лимон и маслини.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Скумрия с лук на фурна
- Домашно маринована скумрия
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
- Скумрия на фурна с мариновано цвекло
- Пълнена скумрия с лук и топено сирене
- Скумрия на скара с пикантна марината
Коментари към Печена скумрия с домати и маслини