Печена рикота с мащерка и лимон
Необходими продукти:
- 500 грама рикота
- кората на 1 голям лимон, настъргана на ситно
- 10 грама прясна мащерка, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и подмажете с масло мини форма за печене.
- Смесете всички съставки в голяма купа и разбъркайте до гладка консистенция.
- Изсипете в подготвената форма и хубаво притиснете надолу с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете печената рикота топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Печена рикота с мащерка и лимон