Печена рикота с мащерка и лимон

Необходими продукти:
- 500 грама рикота
- кората на 1 голям лимон, настъргана на ситно
- 10 грама прясна мащерка, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и подмажете с масло мини форма за печене.
- Смесете всички съставки в голяма купа и разбъркайте до гладка консистенция.
- Изсипете в подготвената форма и хубаво притиснете надолу с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете печената рикота топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Печена рикота с мащерка и лимон