Печена рикота с мащерка и лимон
Необходими продукти:
- 500 грама рикота
- кората на 1 голям лимон, настъргана на ситно
- 10 грама прясна мащерка, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и подмажете с масло мини форма за печене.
- Смесете всички съставки в голяма купа и разбъркайте до гладка консистенция.
- Изсипете в подготвената форма и хубаво притиснете надолу с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете печената рикота топла и й се насладете.
Приятен апетит!

Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Печена рикота с мащерка и лимон