Патладжан в доматен сос със сирена и билки
Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан
- 1 чаена чаша галета
- 1 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1 яйце
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 3 чаени чаши доматен сос
- 1 1/2 чаени лъжички италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка сол кашер
- 2 чаени чаши натрошено сирене
- 1 чаена лъжичка пресен босилек
- 1 чаена лъжичка пресен риган
- 1/2 чаена лъжичка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете правоъгълен съд за печене с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Обелете патладжана и го нарежете на кръгли филийки с дебелина 1,5 сантиметра.
- В дълбока чиния смесете галетата с 1/2 чаена чаша пармезан. Разбъркайте добре.
- В купичка разбийте яйцето с прясното мляко.
- Потопете всяка филийка в яйчената смес и оваляйте от двете страни в галета.
- Подредете патладжана в един слой на дъното на съда.
- Печете 20 минути, обърнете и печете още 15-20 минути. Извадете в чиния и заделете настрана.
- В голяма купа смесете доматения сос с италианската подправка и солта. Разбъркайте добре.
- Разпределете 1/2 чаена чаша на дъното на тавичката и отгоре подредете половината от печения патладжан.
- Покрийте с 1 чаена чаша от овкусения доматен сос и върху него разпределете 1 чаена чаша от натрошеното сирене.
- Поръсете с 1/2 чаена чаша настърган пармезан. Повторете с останалите продукти, като спазвате реда.
- Печете в продължение на 30 минути докато сирената се разтопят.
- Поръсете с пресни билки и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
Коментари към Патладжан в доматен сос със сирена и билки