Патладжани с пилешка кайма и сметанова заливка с чесън
Необходими продукти:
- 3 дълги недебели патладжана
- 300 грама пилешко филе
- 1 сурово яйце
- 200 милилитра течна сметана
- 1 чаена лъжица сух чесън на прах
- 1 супена лъжица домашна майонеза или натурално кисело мляко
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните нарежете по дължина на тънки парчета, подсолете ги и сложете в купа. Притиснете с чиния и оставете така за половин час.
Филето смелете с помощта на кухненски комбайн (или използвайте машинка за мелене на кайма и ситен накрайник). Залейте каймата с половината от сметаната, разбъркайте и приберете в хладилника за 20 минути.
След това чукнете яйцето, сложете съвсем мъничко сол и смлян черен пипер. Разбийте до получаване на консистенция на крем.
Изплакнете патладжаните, отцедете ги подсушете. Подредете в тава и поставете в загрята до 200 градуса фурна за 20 минути.
Когато това време изтече, извадете съда и върху всяко зеленчуково парче сложете по 1 супена лъжица (потопете я във вода, преди да загребете от сместа) от каймата и направете рула.
С вилица разбийте леко майонезата с останалата сметана, сложете чесъна на прах. Залейте патладжаните с този сос и ги изпечете за 40 минути във фурната, като градусите да си останат 200.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnyatinki.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Патладжан с тиквички и яйца на тиган
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Патладжани с пилешка кайма и сметанова заливка с чесън