Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пастички с ягодов крем от Инес Субашка

Пастички с ягодов крем от Инес Субашка

Пастички с ягодов крем от Инес Субашка - изображение

Необходими продукти:
за блата:

  • 100 грама кокосово брашно
  • 3 яйца
  • 30 грама кокосово масло - разтопено
  • 100 милилитра прясно мляко (може да използвате бадемово)
  • 2 супени лъжици мед
  • ванилия
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол

за крема:

  • 1 консерва от 400 милилитра кокосово мляко (използвайте само сметаната от нея, без течността)
  • 7-8 ягоди
  • 1 банан
  • ванилия

Начин на приготвяне:

От продуктите за блат направете ронливо тесто, което прехвърлете в малка тавичка, намазана предварително с масло. С ръце лесно може да оформите блата, като го притиснете.

Печете блата в продължение на 30-35 минути в топла фурна - на 180 градуса (ако за това време блатът не е изпечен добре, усилете леко фурната).

Консервата кокосово мляко трябва да е от хладилника - така сметаната ще се отдели от кокосовата вода. С помощта на лъжица извадете сметаната и я сложете в блендер. Добавете ягодите, банана, ванилията и смелете до еднородна консистенция. Добавете меда, ако желаете допълнителна сладост. Оставете крема в хладилник за половин час.

Сиропирайте леко блата по желание - може с кафе, но внимавайте да не прекалите с течността, защото и кремът отделя влага.

Когато кремът все още леко течен намажете с него блата. Украсете с ягоди и ядки. Оставете в хладилник за два часа, след което нарежете пастичките.

Вижте какво ни разказа Инес Субашка за правилното хранене.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: inspiredfitstrong.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноХрани и ястияСоциални грижиАлт. медицинаСнимкиБотаникаЛайфстайл