Пастет от топено сирене с моркови и лук

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 100 грама топено сирене
- 1 яйце
- 1-2 скилидки чесън
- 1,5-2 супени лъжици олио
- майонеза на вкус
- щипка смлян черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете моркова и главата кромид. Моркова настържете едро, а лука нарежете на дребни кубчета.
Сгорещете олиото в тиган на среден огън, изсипете зеленчуците в съда, разбъркайте и пържете на слаб огън в продължение на 8-10 минути или до омекване (под капак).
Свалете зеленчуците от котлона и ги оставете да се охладят до стайна температура, след което пресипете в дълбока купа.
Отстранете опаковката от топеното сирене и го сложете за 5-7 минути в хладилната камера или във фризера. След това го извадете и настържете едро, прибавете при зеленчуковата запръжка.
Сварете яйцето твърдо, обелете го, щом изстине, и го настържете на средно ренде. Смесете с останалите продукти.
Накрая добавете пресованите чеснови скилидки, майонеза на вкус и разбъркайте до кремообразна консистенция.
Подправете с щипка черен пипер, сол на вкус, като може да използвате и други подправки, които предпочитате. Разбъркайте.
Пастетът и готов за консумация.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Топено сирене
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Банички с топено сирене
- Пастет от пилешки черен дроб с чесън и коняк
- Пастет от пилешки черен дроб с кашкавал и зеленчуци
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Пастет от сирене със зелен лук и чушки
- Пастет от риба тон и бял боб с чесън и лимонов сок
- Пълнозърнести сандвичи с млечен пастет и пилешко
Коментари към Пастет от топено сирене с моркови и лук