Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от топено сирене с моркови и лук

Пастет от топено сирене с моркови и лук

Пастет от топено сирене с моркови и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 100 грама топено сирене
  • 1 яйце
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1,5-2 супени лъжици олио
  • майонеза на вкус
  • щипка смлян черен пипер
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

Обелете моркова и главата кромид. Моркова настържете едро, а лука нарежете на дребни кубчета.

Сгорещете олиото в тиган на среден огън, изсипете зеленчуците в съда, разбъркайте и пържете на слаб огън в продължение на 8-10 минути или до омекване (под капак).

Свалете зеленчуците от котлона и ги оставете да се охладят до стайна температура, след което пресипете в дълбока купа.

Отстранете опаковката от топеното сирене и го сложете за 5-7 минути в хладилната камера или във фризера. След това го извадете и настържете едро, прибавете при зеленчуковата запръжка.

Сварете яйцето твърдо, обелете го, щом изстине, и го настържете на средно ренде. Смесете с останалите продукти.

Накрая добавете пресованите чеснови скилидки, майонеза на вкус и разбъркайте до кремообразна консистенция.

Подправете с щипка черен пипер, сол на вкус, като може да използвате и други подправки, които предпочитате. Разбъркайте.

Пастетът и готов за консумация.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНовиниДиетиСпорт