Пастет от топено сирене с моркови и лук
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 100 грама топено сирене
- 1 яйце
- 1-2 скилидки чесън
- 1,5-2 супени лъжици олио
- майонеза на вкус
- щипка смлян черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете моркова и главата кромид. Моркова настържете едро, а лука нарежете на дребни кубчета.
Сгорещете олиото в тиган на среден огън, изсипете зеленчуците в съда, разбъркайте и пържете на слаб огън в продължение на 8-10 минути или до омекване (под капак).
Свалете зеленчуците от котлона и ги оставете да се охладят до стайна температура, след което пресипете в дълбока купа.
Отстранете опаковката от топеното сирене и го сложете за 5-7 минути в хладилната камера или във фризера. След това го извадете и настържете едро, прибавете при зеленчуковата запръжка.
Сварете яйцето твърдо, обелете го, щом изстине, и го настържете на средно ренде. Смесете с останалите продукти.
Накрая добавете пресованите чеснови скилидки, майонеза на вкус и разбъркайте до кремообразна консистенция.
Подправете с щипка черен пипер, сол на вкус, като може да използвате и други подправки, които предпочитате. Разбъркайте.
Пастетът и готов за консумация.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
- Соев пастет
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Бобен пастет с орехи
- Пастет от печени зеленчуци с чесън и лук
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Пастет от риба тон и бял боб с чесън и лимонов сок
- Пастет от нахут с маслини и червен лук
- Пастет от извара с домати и лук
Коментари към Пастет от топено сирене с моркови и лук