Банички с топено сирене

Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
300 милилитра вода
200 грама топено сирене (може кашкавал или извара)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато това стане, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.
След това разрежете на парчета.
Оформете тънки листа, използвайки брашно. Тестото е еластично и няма нужда да си правите труда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на листото.
"Затворете" баничката със свободната половина от тестото и просто прищипете краищата.
Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.
С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Златисти банички с кашкавал и сусам
- Банички със сирене
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
Коментари към Банички с топено сирене