Банички с топено сирене
Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
300 милилитра вода
200 грама топено сирене (може кашкавал или извара)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато това стане, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.
След това разрежете на парчета.
Оформете тънки листа, използвайки брашно. Тестото е еластично и няма нужда да си правите труда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на листото.
"Затворете" баничката със свободната половина от тестото и просто прищипете краищата.
Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.
С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Рецепти за дърпана баница със сирене
Коментари към Банички с топено сирене