Банички с топено сирене
Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
300 милилитра вода
200 грама топено сирене (може кашкавал или извара)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато това стане, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.

След това разрежете на парчета.

Оформете тънки листа, използвайки брашно. Тестото е еластично и няма нужда да си правите труда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на листото.

"Затворете" баничката със свободната половина от тестото и просто прищипете краищата.

Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.

С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Баница с плънка от кайма и лук
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Баница с риба и лук
- Баница със зеле и копър
- Отворена баница с печени домати и сирена
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Отворена баница със сирене и билки
Коментари към Банички с топено сирене