Банички с топено сирене
Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
300 милилитра вода
200 грама топено сирене (може кашкавал или извара)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато това стане, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.

След това разрежете на парчета.

Оформете тънки листа, използвайки брашно. Тестото е еластично и няма нужда да си правите труда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на листото.

"Затворете" баничката със свободната половина от тестото и просто прищипете краищата.

Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.

С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Банички със сирене
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бутер баница с кайма
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
Коментари към Банички с топено сирене