Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
Необходими продукти:
500 грама извара (няма строго изискване за маслеността й)
1 яйце
100 грама масло
0,5 - 1 чаена лъжица сол (зависи от вкуса ви)
0,5 чаена лъжица сода
всякакви подправки, също сушени билки - на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, с изключение на подправките, в малка тенджерка. Разбъркайте ги старателно.
Поставете сместа на водна баня и варете в продължение на около 15 - 20 минути, бъркайки непрекъснато. Всичко трябва да се разтопи. Ето така изглежда към края на приготвянето.
Свалете от котлона и изсипете в блендер, с помощта на който разбийте до получаването на еднородна консистенция без бучки.
Върнете сместа в тенджерата и прибавете подправките (сушени копър и магданоз, например). Може да сложите каквото пожелаете: гъби, шунка и изобщо всичко, което обичате.
На този етап "сиренето" започва да става по-вискозно и не се лепи по стените на съда.
Може да намажете купа с масло и в нея да поставите сместа.
Покрийте с найлоново фолио и оставете да изстине до стайна температура.
След това приберете в хладилника за една нощ. На сутринта спокойно може да закусите с филийка, намазана с домашното ароматно топено сиренце.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Топено сирене с подправки
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
Коментари към Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки