Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки

Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки

Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки - изображение

Необходими продукти:

500 грама извара (няма строго изискване за маслеността й)

1 яйце

100 грама масло

0,5 - 1 чаена лъжица сол (зависи от вкуса ви)

0,5 чаена лъжица сода

всякакви подправки, също сушени билки - на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти, с изключение на подправките, в малка тенджерка. Разбъркайте ги старателно.

Поставете сместа на водна баня и варете в продължение на около 15 - 20 минути, бъркайки непрекъснато. Всичко трябва да се разтопи. Ето така изглежда към края на приготвянето.

Свалете от котлона и изсипете в блендер, с помощта на който разбийте до получаването на еднородна консистенция без бучки.

Върнете сместа в тенджерата и прибавете подправките (сушени копър и магданоз, например). Може да сложите каквото пожелаете: гъби, шунка и изобщо всичко, което обичате.

На този етап "сиренето" започва да става по-вискозно и не се лепи по стените на съда.

Може да намажете купа с масло и в нея да поставите сместа.

Покрийте с найлоново фолио и оставете да изстине до стайна температура.

След това приберете в хладилника за една нощ. На сутринта спокойно може да закусите с филийка, намазана с домашното ароматно топено сиренце.

Добър апетит!

Още по темата:

3.9, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниЛюбопитноХрани и ястияСнимкиАлт. медицинаХранене при...СпортАнкетиДиетиБотаникаСоциални грижиИстория