Домашно топено сирене с гъби и копър
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 200 грама пресни печурки
- 200 грама меко сирене тип Дунавия
- 100 грама заквасена сметана
- сол на вкус
- 1 скилидка чесън
- 3-4 стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете маслото, измийте гъбите, подсушете, нарежете и ги запържете. Отцедете ги и оставете настрана. Разтопете сиренето на водна баня и смесете със заквасената сметана.
Подправете със сол, нарязани копър и скилидка чесън. Комбинирайте сместа с гъбите, разбъркайте и охладете. Поднесете топеното сирене на филийка и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: thepioneerwoman.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Топено сирене с подправки
Коментари към Домашно топено сирене с гъби и копър