Домашно топено сирене с гъби

Необходими продукти:
500 грама извара
2 яйца
2-3 супени лъжици високомаслена заквасена сметана
1 непълна (без връх) чаена лъжица сода
няколко стръка копър или магданоз
200 грама гъби
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете изварата (за предпочитане е да използвате домашна) в съда на блендер, прибавете яйцата, заквасената сметана, содата, сол на вкус. Разбийте всичко и прехвърлете сместа в подходящ съд, който поставете на водна баня и варете съдържанието му 15 минути, като разбърквате. Комбинацията трябва да се разтопи през това време и да се стане еднородна. Ако това не е така, може да използвате още веднъж
блендера, но не трябва да сте добавили гъбите.
Тях нарежете на парчета и изпържете до готовност в нагорещено олио. Подсолете малко и прибавете смлян черен пипер, ако желаете.
Когато сместа на котлона придобие необходимата консистенция, към нея прибавете нарязаните зелени подправки и изпържените гъби. Разбъркайте всичко. Изсипете в подходящ съд (може в стъклен буркан) и нека се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника.
Ако обичате вкуса и аромата на чесъна, може да добавите няколко скилидки (намачкайте предварително).
Заквасената сметана може да замените със 70-100 грама висококачествено масло.
Намажете върху филия хляб или поднесете със спагети.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Макарони с топено сирене и масло
- Домашно топено сирене от извара и мляко с копър
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
- Панирано топено сирене
- Домашно топено сирене с гъби и копър
Коментари към Домашно топено сирене с гъби