Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
Необходими продукти:
8 плочки топено сирене
2 сварени яйца
1-2 скилидки чесън
майонеза на вкус
1/2 чаена чаша натрошени орехови ядки
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, обелете ги и нарежете на ситно. Към тях прибавете намачкания чесън, накълцания копър и сложете майонеза на вкус. Подправете със сол и смлян черен пипер. По желание може да прибавите шунка или пушен колбас по избор.
Върху всяко парче топено сирене сложете по 1 чаена лъжица от получената плънка и оформете рула.
Покрийте ги с тънък слой майонеза, която нанесете с помощта на четка. След това оваляйте в натрошените орехи и подредете в подходящ съд.
Украсете с копър или магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Топено сирене с подправки
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
Коментари към Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи