Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
Необходими продукти:
8 плочки топено сирене
2 сварени яйца
1-2 скилидки чесън
майонеза на вкус
1/2 чаена чаша натрошени орехови ядки
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, обелете ги и нарежете на ситно. Към тях прибавете намачкания чесън, накълцания копър и сложете майонеза на вкус. Подправете със сол и смлян черен пипер. По желание може да прибавите шунка или пушен колбас по избор.
Върху всяко парче топено сирене сложете по 1 чаена лъжица от получената плънка и оформете рула.
Покрийте ги с тънък слой майонеза, която нанесете с помощта на четка. След това оваляйте в натрошените орехи и подредете в подходящ съд.
Украсете с копър или магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Домашно топено сирене от извара и мляко с копър
- Панирани топени сиренца с боровинково сладко
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Пита с топено сирене и лук
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Руло от крема сирене с шунка, царевица и плънка от цели яйца
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
Коментари към Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи