Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене

Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене

от 08 дек 2016г.
Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

50 грама масло
3 супени лъжици заквасена сметана
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена чаша брашно
щипка сол

За плънката:

100-150 грама топено сирене
100 грама кашкавал
3-4 глави лук
2 яйца

 

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и към него прибавете заквасената сметана, солта, захарта, бакпулвера и брашното. Замесете тесто, което може да приберете в хладилника, докато направите плънката.

Обелете главите лук, нарежете на полукръгчета и изпържете до златисто. Настържете сирената и ги смесете с лука, добавете и двете яйца.

Разточете тестото в кръг или просто разтеглете с ръце директно в съда, в който ще печете питата. Подвийте краищата, за да се образува малък ръб. По повърхността разпределете плънката и изпечете във фурната при 200 градуса за около 30 минути (до златисто).

Ястието наподобява суфле.

Добър апетит!

Снимка: receptik.com

Още по темата:
  • Питки с плънка от топено сирене, чесън и магданоз Питки с плънка от топено сирене, чесън и магданоз
  • Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
  • Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
  • Домашно топено сирене с парченца бекон Домашно топено сирене с парченца бекон
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
    www.framar.bg 
    на 14 December 2025 в 16:29
    Коментирайте "Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Цветни рулца от тортила питки
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Бързи питки без месене
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Тутманик
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Погача за прощъпулник
  • Питка за Бъдни вечер с мед
  • Турски питки Поача
  • Овесени питки с кисело мляко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Лечение на тромбоцитопенияЛечение на тромбоцитопения

Лечение на тромбоцитопения

от 12 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 4 дни, 3 часа и 29 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 44 дни, 5 часа и 25 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НИВЕА ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ МЕД РИПЕЪР 4.8 г

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30% 50 мл АПИОРГАНИК

ЕЛ КОМПРА ТРИБУЛУС капсули * 180

СПИРТ КАМФОРОВ 10% 100 мл. ГАЛЕН ФАРМА

ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА ЖЕНСКА ГРИЖА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:13:47

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:12:18

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 17:10:32

ДХЦ КОНТИНУС табл. 90 мг. * 50

Коментар на: Гинка Николаева от 12 дек 2025г. в 16:51:10

ПРОФИЛАКТ ПРОТЕКТ капсули * 30

Коментар на: Д.А. от 12 дек 2025г. в 16:08:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival