Топено сирене с гъби и лук
Необходими продукти:
250 грама пресни гъби
300 - 400 грама топено сирене
1 глава лук
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте гъбите, подсушете ги и нарежете на парчета. Лука нарежете и запържете леко в олио, добавете гъбите и пържете до златисто, бъркайки непрекъснато. След това смелете. Получената кайма смесете с топеното сирене, разбъркайте до еднородност, овкусете със сол, пипер и други подправки, ако желаете. Увийте във фолио, оформяйки колбас и приберете в хладилника за не по-малко от 4 часа. Когато извадите сиренето, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара и мляко с копър
- Панирани топени сиренца с боровинково сладко
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Пита с топено сирене и лук
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Руло от крема сирене с шунка, царевица и плънка от цели яйца
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
Коментари към Топено сирене с гъби и лук