Пита с топено сирене и лук
Необходими продукти:
200 грама масло
6 супени лъжици заквасена сметана
1,5 чаена лъжица набухвател
2,5 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
3 яйца
100 - 150 грама топено сирене (или на вкус)
3 глави лук
червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо направете плънката. Нарежете лука и го изпържете до омекване, прибавете пипер на вкус.
Настържете топеното сирене, смесете го с лука, яйцата и разбъркайте всичко старателно.
Замесете тестото, като първо смесете размекнатото масло със заквасената сметана, след това прибавете брашното, набухвателя, солта. Не месете дълго време, тестото трябва да бъде меко.
Разточете го колкото може по-тънко и го сложете в подходящ съд, като оформите ръбове по края на тавата от тестото.
Изсипете плънката в полученото "легло" и поставете питата да се пече във фурната при 200 градуса в продължение на 30 - 35 минути.
В случай че се препече отгоре, а тестото още не е готово, покрийте с фолио.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бъркан тутманик със спанак
- Вегетарианска зеленчукова пита
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
Коментари към Пита с топено сирене и лук