Пирожки с топено сирене
 
    Необходими продукти
За тестото:
200 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица суха мая
1 - 2 чаени лъжици захар на пясък
300 грама пшенично брашно
2 супени лъжици олио
За плънката:
топено сирене - 10 плочки
Начин на приготвяне:
Затоплете леко млякото, към него прибавете захарта и маята, разбъркайте и оставете да се увеличи обема. След това сложете брашното и олиото, замесете тесто и го оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, разделете го на 10 - 12 части. Разточете всяка от тях и в единия край поставете парче топено сирене, а на другия направете три разреза с нож.

Навийте тестото със сиренето на руло и прищипете краищата, за да не изтече плънката по време на печенето.

Подредете пирожките в подмазана с мазнина тава, намажете ги с яйце и изпечете в предварително загрята фурна в продължение на 20 - 25 минути при 200 - 220 градуса.
Готовите закуски намажете с разтопено масло.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Топено сирене
- Тесто с извара за бисквитки, пирожки и пити
- Картофени пирожки с пармезан и зелен лук
- Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
- Картофени пирожки със зелен лук
- Топено сирене с гъби и лук
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Пирожки с лимонов крем и пудра захар
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш





Коментари към Пирожки с топено сирене