Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от слънчогледови семена с чесън

Пастет от слънчогледови семена с чесън

Пастет от слънчогледови семена с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша слънчогледови семена (обелени)
  • 1 чаена чаша вода
  • 3 скилидки чесън
  • 6-7 стръка кориандър/магданоз
  • 1 чаена лъжица сол
  • вряща вода


Начин на приготвяне:

Попарете слънчогледовите семена с вряща вода, отцедете я, а семената изсипете в малка тенджера. Залейте ги с вода (може да бъде както студена, така и гореща) и оставете да престоят в нея минимум час. За това време те ще набъбнат и ще станат хрупкави. Тогава отцедете течността, но я запазете.

Чесъна обелете и нарежете, нарежете и зелената подправка, като количеството на последната може да промените според предпочитанията си, като колкото повече използвате, толкова по-вкусно се получава.

Изсипете двете подправки при слънчогледа, добавете сол и пюрирайте с блендер, докато сместа стане еднородна. По желание може да разредите с водата, която отцедихте по-рано, като количеството може да варира от 1 до 5 супени лъжици (според вкуса ви). Така пастетът ще придобие по-нежен вкус.

Това е всичко. Вече може да го поднесете върху филия ръжен хляб и да предложите чаша доматен сок като допълнение.

слънчогледови семена

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиБотаника