Пастет от слънчогледови семена с чесън

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша слънчогледови семена (обелени)
- 1 чаена чаша вода
- 3 скилидки чесън
- 6-7 стръка кориандър/магданоз
- 1 чаена лъжица сол
- вряща вода
Начин на приготвяне:
Попарете слънчогледовите семена с вряща вода, отцедете я, а семената изсипете в малка тенджера. Залейте ги с вода (може да бъде както студена, така и гореща) и оставете да престоят в нея минимум час. За това време те ще набъбнат и ще станат хрупкави. Тогава отцедете течността, но я запазете.
Чесъна обелете и нарежете, нарежете и зелената подправка, като количеството на последната може да промените според предпочитанията си, като колкото повече използвате, толкова по-вкусно се получава.
Изсипете двете подправки при слънчогледа, добавете сол и пюрирайте с блендер, докато сместа стане еднородна. По желание може да разредите с водата, която отцедихте по-рано, като количеството може да варира от 1 до 5 супени лъжици (според вкуса ви). Така пастетът ще придобие по-нежен вкус.
Това е всичко. Вече може да го поднесете върху филия ръжен хляб и да предложите чаша доматен сок като допълнение.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛУМЕНЕ КЛАСИКО ДНЕВЕН ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С АРКТИЧЕСКА ТЕРМАЛНА ВОДА SPF20 50 мл
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 6 / 56 СВЕТЪЛ МАХАГОН
ЙОН КА VITALITY ПОДХРАНВАЩ ЗАХАРЕН ПИЛИНГ 200 мл
ОЗОНОТЕРАПИЯ 50 мл GATE V`ALLURE
НУКС SWEET LEMON БАЛСАМ ЗА УСТНИ 15 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчоглед
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Слънчогледов мед
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Домашно слънчогледово масло
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Лучен пастет с крема сирене и майонеза
Коментари към Пастет от слънчогледови семена с чесън