Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Рулца от патладжани с пастет от домати, орехи и чесън

Рулца от патладжани с пастет от домати, орехи и чесън

Рулца от патладжани с пастет от домати, орехи и чесън - изображение

Необходими продукти:

2 големи патладжана

 

За пастета:

3 - 4 шепи орехови ядки

6 - 7 средни месести домата

3 - 4 щипки сол

1/3 чаена лъжица кориандър

зехтин на вкус

чесън на вкус и по желание

 

Начин на приготвяне:

Измийте ореховите ядки, накиснете ги във вода за една нощ, след което обелете кафявата ципа, за да не се получи горчив привкус на пастета.

Нарежете патладжаните по дължина на парчета с дебелина не повече от 5 - 6 мм. Сложете ги в подсолена вода за 20 минути, след това я отцедете и измийте "плочките" с чиста.

За да направите пастета, смесете продуктите за него и ги смелете с помощта на блендер до получаването на еднородна смес.

Изпържете патладжаните от двете страни в зехтин, докато се зачервят и ги подредете в чиния. Изчакайте да се охладят малко и намажете всяко от парчетата с пастета. Навийте рулца и ги поднесете върху листа зелена салата.

Пастетът се съхранява в хладилник в затворен съд и може да се поднесе с нарязани пресни зеленчуци, да се намаже върху филия хляб или да се използва като допълнение към паста или лазаня. Вкусът му е плътен и пикантен.

 

Добър апетит!

Още по темата:

1.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Храни и ястияЛайфстайлЗдравни съветиДиетиБотаникаСнимкиИстория