Пастет от леща с орехи
Необходими продукти:
- 100 грама леща
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 30-40 грама смлени орехи + 6 половинки ядки за украса
- 30 милилитра олио
- 50 грама масло
- щипка чесън на прах
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- копър на вкус
- 200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, изсипете я в подходящ съд и залейте с гореща вода в съотношение 1:3. Сварете я на среден огън за 20 минути, като периодично отстранявате пяната, която се образува. Зърната трябва да се разварят.
Обелете моркова и лука, нарежете ги на дребни кубчета, които изпържете в олиото, докато омекнат (около 3-5 минути).
В дълбок съд смесете лещата и изпържените зеленчуци, сложете щипка чесън на прах, сол и черен пипер на вкус, маслото и смлените орехи.
Пюрирайте сместа и пастетът е готов. Изсипете го в чиния или купа, украсете с целите орехови ядки и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Леща
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
Коментари към Пастет от леща с орехи