Начало Хранене Рецепти Пастет от леща с орехи

Пастет от леща с орехи

Пастет от леща с орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама леща
  • 1 морков
  • 1 малка глава лук
  • 30-40 грама смлени орехи + 6 половинки ядки за украса
  • 30 милилитра олио
  • 50 грама масло
  • щипка чесън на прах
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • копър на вкус
  • 200 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Измийте лещата, изсипете я в подходящ съд и залейте с гореща вода в съотношение 1:3. Сварете я на среден огън за 20 минути, като периодично отстранявате пяната, която се образува. Зърната трябва да се разварят.

Обелете моркова и лука, нарежете ги на дребни кубчета, които изпържете в олиото, докато омекнат (около 3-5 минути).

В дълбок съд смесете лещата и изпържените зеленчуци, сложете щипка чесън на прах, сол и черен пипер на вкус, маслото и смлените орехи.

Пюрирайте сместа и пастетът е готов. Изсипете го в чиния или купа, украсете с целите орехови ядки и сервирайте.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

РецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлБотаника