Пастет от маслини с печен чесън и пармезан

Необходими продукти:
1 почти пълна чаена чаша черни маслини Калимата без костилки
1/2 чаена чаша зелени маслини без костилки
1/2 чаена чаша черни маслини без костилки
1 глава чесън
2 глави лук шалот
1 1/2 чаени чаши зехтин
1 чаена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Обелете лука, отрежете горната част на главата чесън, за да може скилидките да се "отворят".
Намажете лука и чесъна със зехтин, подсолете и увийте главите във фолио. Изпечете ги в загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути.
Когато чесъна се охлади, обелете го и сложете скилидките в съда на блендер. Прибавете лука, черните маслини и разбийте до еднородност.
След това прибавете останалите маслини, пармезана, прясно изцедения лимонов сок, зехтина и не спирайте да разбивате, докато получите нежна консистенция.
Подправете готовия пастет със сол и смлян черен пипер на вкус и може да поднесете върху филия хляб.
Добър апетит!
Снимка: cookinglife.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ДЕРМАЛНО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 200 мл.
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ИМУНОСТИМУЛАТОР ЗА ДЕЦА таблетки * 90
А - ДЕРМА СВРЪХОБОГАТЕН ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 500 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ДЕТОКС 50 мл
КАЛЦИЛИВИН капсули * 30 НАТУРФАРМА
ОЛИВИА ШАМПОАН ЗА СУХА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНИ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Печени аспержи с пармезан
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Салата от маслини и лук
- Фокача с подправки, маслини, чесън и сусам
Коментари към Пастет от маслини с печен чесън и пармезан