Пастет от извара с бекон и маслини
Необходими продукти:
50 грама настърган пармезан
100 грама бекон
450 грама извара
2 белтъка
стрък магданоз по желание
200 грама маслини без костилки
олио за подмазване на съда
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте изварата с белтъците и настъргания пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Получената смес разпределете в подходящи формички за печене, които предварително сте подмазали с олио. Заравнете повърхността с потопена във вода лопатка.
Нарежете бекона на малки парчета, измийте магданоза и откъснете само листенцата.
Върху изварата подредете маслините, парченцата бекон и ги притиснете леко, за да потънат малко в изварата.
Поръсете с листенца магданоз (ако решите да използвате) и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 25 минути.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
АРИЕС ШАМПОАН С МАСЛО ОТ АРГАН И МАСЛИНА 400 мл.
КЛОРАН ШАМПОАН С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА ЗА ТЪНКА КОСА 400 мл.
АРИЕС ПИЛИНГ КРЕМ ЗА ТЯЛО АНТИЦЕЛУЛИТ С НАТУРАЛНО МЛЯНО КАФЕ, КОФЕИН И КАКАОВО МАСЛО 325 гр.
ДАМАСКИНА САПУН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО С МАСЛО ОТ МАСЛИНА И МАТОЧИНА 100 гр.
ИЗГЛАЖДАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ NATURE OF AGIVA VEGE SALAD 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Салата от маслини и лук
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Пастет от извара с бекон и маслини