Пастет от извара с бекон и маслини
Необходими продукти:
50 грама настърган пармезан
100 грама бекон
450 грама извара
2 белтъка
стрък магданоз по желание
200 грама маслини без костилки
олио за подмазване на съда
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте изварата с белтъците и настъргания пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Получената смес разпределете в подходящи формички за печене, които предварително сте подмазали с олио. Заравнете повърхността с потопена във вода лопатка.
Нарежете бекона на малки парчета, измийте магданоза и откъснете само листенцата.
Върху изварата подредете маслините, парченцата бекон и ги притиснете леко, за да потънат малко в изварата.
Поръсете с листенца магданоз (ако решите да използвате) и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 25 минути.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
АЛОКСИ ХИДРАТИРАЩ ШАМПОАН 1000 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.65 ЧЕРВЕН РУБИН
КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С БИО КОЗЕ МЛЯКО 45 мл.
МЕА НАТУРА ШАМПОАН С МАСЛИНА ЗА СУХА И ДЕХИДРАТИРАНА КОСА 300 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES МАСЛИНОВ ЛИСТ таблетки 500 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Маслина (европейска)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Ползи от консумацията на извара
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
Коментари към Пастет от извара с бекон и маслини