Паста фарфале с наденица и домати

Представяме ви идея за ястие от италианската кухня - паста с наденица, домати и сметана. Съставките са за 6 порции, а гответено ще ви отнеме 45 минути. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 450 грама сладка италианска наденица, нарязана на ситно
- 2 консерви (800 грама) домати, отцедени и нарязани на дребно
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1,5 чаена чаша готварска сметана
- 3 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне
Сложете на котлона голяма тенджера с подсолена вода и изчакайте, докато заври. Изсипете вътре пастата и гответе 8-10 минути, според указанието на опаковката. Свалете от котлона и отцедете.
В голям тиган загрейте зехтина на висока температура. Сложете вътре наденицата и червения пипер. Запържете, докато наденицата придобие златистокафяв цвят. Прибавете лука и чесъна и гответе още няколко минути, за да поомекнат.
Накрая изсипете доматите, сметаната и солта. Разбъркайте всички съставки добре. Оставете да къкри 9-10 минути, докато сместа се сгъсти.
Добавете пастата към готовия сос. Поднесете ястието топло и поръсете с малко магданоз. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Паста орзо със зеленчуци
- Запечен боб с наденица и чесън
- Орзо с пилешко и спанак
- Макарони с кайма и кашкавал
Коментари към Паста фарфале с наденица и домати