Парфе от бял шоколад с коняк
Необходими продукти:
110 грама захар
3 яйца (жълтъците)
65 грама бял шоколад
125 милилитра течна сметана
20 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта до получаването на кремообразна консистенция. Разтопете шоколада на водна баня и прибавете към получената смес.
Разделете сметаната на две равни части. Едната комбинирайте с останалите продукти, които подготвихте до момента, и поставете съда на котлона. Кремът трябва да се сгъсти, тогава прибавете коняка и оставете да се охлажда, като периодично разбърквате.
Останалата сметана разбийте и съединете с крема, когато той изстине.
Прехвърлете сместа в студен съд, чиято вътрешна страна сте покрили с хартия за печене. Приберете десерта за една нощ във фризера.
Вместо бял шоколад, може да използвате черен или млечен.
Украсете по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Глазура от бял шоколад
- Бананово парфе с канела
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Бял шоколад с кашу
- Домашен бял шоколад със сусам
- Парфе с пшеничен зародиш и плодове
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Чийзкейк парфе със сладко от боровинки
- Парфе от халва
Коментари към Парфе от бял шоколад с коняк