Паприкаш с пилешко месо

Необходими продукти:
- 3 зелени чушки
- 4-5 червени чушки
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 2 настъргани домата
- щипка захар
- сол, черен пипер
- 2-3 скилидки чесън
- 500 грама пилешко филе
- 1 супена лъжица брашно
- 50 грама краве масло
- 50 милилитра червено вино
- 20 грама доматено пюре
- листенца пресен босилек
Начин на приготвяне:
Разтопете част от маслото, сгорещете го и запържете нарязаните на ивички червени и зелени чушки. След като омекнат прибавете доматеното пюре, настърганите домати и добавете захар, сол, червен и черен пипер според вкуса.
Обелете, нарежете ситно чесъна и го прибавете. Подправете с нарязан ситно пресен босилек и налейте виното. В останалото масло сотирайте нарязаното и набрашнено пилешко месо. Изпържете го до златисто и прецедете.
Прибавете месото към соса, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън още 10 минути. Разсипете ястието в порции, поднесете и с удоволствие хапнете. По желание гарнирайте ястието със сварен бял ориз.
Добър апетит!
Източник: www.pepperdelight.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- E160(c) Екстракт паприка, капсантин, капсорубин
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Паприкаш с пилешко месо