Панфорте - италиански десерт
Необходими продукти:
- мазнина за намазняване
- 300 грама препечени ядки, нарязани на дребно (лешници и бадеми или други)
- 300 грама сушени плодове, наситнени (кайсии, стафиди, боровинки или други)
- 50 грама брашно
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 3/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/4 чаена лъжичка кардамон на прах
- 125 грама мед
- 150 грама кафява захар
- 3 супени лъжици вино или ликьор
- пудра захар за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 150 градуса. Намазнете и покрийте с хартия за печене дъното на калаена тавичка.
Пресейте брашното и подправките и смесете с ядките и сушените плодовете.
Загрейте в тенджера меда, кафявата захар и виното за 3-4 минути, докато захарта се разтопи. Изсипете горещата течност в купата с ядки и плодове и разбъркайте. Прехвърлете върху калаената тавичка и с помощта на мокра метална лъжица изравнете.
Изпечете за 35-40 минути или докато повърхността на десерта е все още мека, но не лепкава. Извадете и оставете настрана да изстине напълно. Поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.
*Увийте всяко парче от десерта в алуминиево фолио и съхранете в хладилник до 1 месец.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Панфорте - италиански десерт