Паниран свински джоб с плънка от сирене
Необходими продукти:
400-500 грама свинско месо (филе)
60 грама сирене
1-2 скилидки чесън
магданоз или друга зелена подправка
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
3 супени лъжици брашно
1/2 чаена чаша галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на порции с дебелина 1 - 1,5 сантиметра. След това разрежете всяка, без да стигате до долу, оформяйки "джобове". Разтворете ги, начукайте двете им страни и затворете. Подправете отвън със сол и смлян черен пипер.
Направете плънката. Намачкайте сиренето с вилица и към него прибавете счукания чесън, ситно нарязан магданоз или копър, разбъркайте.
С тази смес напълнете "джобовете", затворете ги и оваляйте в брашното. След това потопете в разбитото яйце и накрая оваляйте в галетата.
Изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на златиста коричка.
Поднесете с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Паниран свински джоб с плънка от сирене