Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Паниран патладжан с пълнеж от рикота

Паниран патладжан с пълнеж от рикота

Паниран патладжан с пълнеж от рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 2 средни патладжана
  • 8 листа босилек
  • 420 грама сирене рикота
  • 100 грама настъргана зряла моцарела
  • 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
  • 4 яйца
  • брашно
  • галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на филийки с дебелина около 1 сантиметър и ги подредете върху кухненска хартия. Посолете го от двете страни и оставете за 30 минути. Подсушете го със салфетка.

Нарежете босилека на ситно, сложете го в купа, добавете рикотата, моцарелата, пармезана и едно яйце. Разбъркайте.

Вземете две парчета патладжан. Върху едното сложете 1 чаена лъжица от сместа с рикота, затворете с другия резен. Наредете в тава, покрита с хартия.

Когато приключите с всички патладжани ги приберете във фризера за 30 минути до 1 час.

В три купи разпределете брашното, яйцата и галетата.

Панирайте патладжана в брашното, след това в яйцето, галетата, отново в яйце и галета. Пържете на маслена баня, до златистокафяво.

Отцедете патладжана от излишната мазнина върху кухненска хартия, посолете и сервирайте с доматен сос Маринара.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника