Паниран патладжан с пълнеж от рикота

Необходими продукти:
- 2 средни патладжана
- 8 листа босилек
- 420 грама сирене рикота
- 100 грама настъргана зряла моцарела
- 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
- 4 яйца
- брашно
- галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки с дебелина около 1 сантиметър и ги подредете върху кухненска хартия. Посолете го от двете страни и оставете за 30 минути. Подсушете го със салфетка.
Нарежете босилека на ситно, сложете го в купа, добавете рикотата, моцарелата, пармезана и едно яйце. Разбъркайте.
Вземете две парчета патладжан. Върху едното сложете 1 чаена лъжица от сместа с рикота, затворете с другия резен. Наредете в тава, покрита с хартия.
Когато приключите с всички патладжани ги приберете във фризера за 30 минути до 1 час.
В три купи разпределете брашното, яйцата и галетата.
Панирайте патладжана в брашното, след това в яйцето, галетата, отново в яйце и галета. Пържете на маслена баня, до златистокафяво.
Отцедете патладжана от излишната мазнина върху кухненска хартия, посолете и сервирайте с доматен сос Маринара.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Патладжани
- Рулца от патладжани със сирена в доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
Коментари към Паниран патладжан с пълнеж от рикота