Паниран патладжан с доматен и млечен сос

Необходими продукти:
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 5 чаени лъжици зехтин
- 1 консерва от 400 грама домати
- 2 чаени лъжици сос Уорчестър
- 1 чаена лъжица сушен магданоз
- щипка лют пипер
- 1/2 чаена чаша галета
- по 1/2 чаена лъжица чесън на прах, червен пипер, мащерка и захар
- 1 яйце за паниране
- 8 резена патладжан
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица горчица
- 1/3 чаена лъжица бял пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 100 градуса. В касерола запържете лука с целината и чесъна в 1 лъжица зехтин, докато омекнат. Добавете прецедена консервата домати, соса Уорчестър, захарта, мащерката и лютия пипер. След като сместа заври, намалете температурата на котлона и оставете да къкри около 10 минути. Поръсете по желание със свеж магданоз.
В плитка чиния сложете галетата, подправете я със сушения магданоз, чесън на прах, червен пипер и сложете по една щипка сол и черен пипер.
Разбийте яйцето в друга купичка.
Потопете патладжана в яйцето, след което оваляйте в галетата. Опържете патладжаните в сгорещен зехтин за 10-12 минути, докато станат златисти.
Приберете патладжаните във фурната, за да се поддържат топли.
В тенджера сложете вода до средата и изчакайте да загрее достатъчно, но не бива да завира. Чукнете яйцата в отделни купички и едно по едно сложете в горещата вода да се сварят за около 3-5 минути. Внимателно извадете с помощта на лъжица. Повторете, докато приготвите 4-те яйца.
Пригответе соса - в купа смесете киселото мляко, лимоновия сок, горчицата и подправете с малко бял пипер.
Сервирайте като сандвич - най-отдолу сложете резен от патладжана, отгоре добавете от доматения сос, следва яйцето, другият резен патладжан, отново доматен сос и накрая полейте със соса. По желание може да поръсите с черен пипер.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Патладжан
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Ливанска разядка Мутабал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Паниран патладжан с доматен и млечен сос