Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Паниран патладжан с доматен и млечен сос

Паниран патладжан с доматен и млечен сос

Паниран патладжан с доматен и млечен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 средна глава лук, нарязана на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 5 чаени лъжици зехтин
  • 1 консерва от 400 грама домати
  • 2 чаени лъжици сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица сушен магданоз
  • щипка лют пипер
  • 1/2 чаена чаша галета
  • по 1/2 чаена лъжица чесън на прах, червен пипер, мащерка и захар
  • 1 яйце за паниране
  • 8 резена патладжан
  • 4 яйца
  • 1/4 чаена чаша кисело мляко
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1/3 чаена лъжица бял пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 100 градуса. В касерола запържете лука с целината и чесъна в 1 лъжица зехтин, докато омекнат. Добавете прецедена консервата домати, соса Уорчестър, захарта, мащерката и лютия пипер. След като сместа заври, намалете температурата на котлона и оставете да къкри около 10 минути. Поръсете по желание със свеж магданоз.

В плитка чиния сложете галетата, подправете я със сушения магданоз, чесън на прах, червен пипер и сложете по една щипка сол и черен пипер.

Разбийте яйцето в друга купичка.

Потопете патладжана в яйцето, след което оваляйте в галетата. Опържете патладжаните в сгорещен зехтин за 10-12 минути, докато станат златисти.

Приберете патладжаните във фурната, за да се поддържат топли.

В тенджера сложете вода до средата и изчакайте да загрее достатъчно, но не бива да завира. Чукнете яйцата в отделни купички и едно по едно сложете в горещата вода да се сварят за около 3-5 минути. Внимателно извадете с помощта на лъжица. Повторете, докато приготвите 4-те яйца.

Пригответе соса - в купа смесете киселото мляко, лимоновия сок, горчицата и подправете с малко бял пипер.

Сервирайте като сандвич - най-отдолу сложете резен от патладжана, отгоре добавете от доматения сос, следва яйцето, другият резен патладжан, отново доматен сос и накрая полейте със соса. По желание може да поръсите с черен пипер.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника