Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирано сирене камамбер с шунка и боровинково сладко

Панирано сирене камамбер с шунка и боровинково сладко

Панирано сирене камамбер с шунка и боровинково сладко - изображение

Необходими продукти:

  • 4 дебели парчета сирене камамбер
  • 4 дебели парчета шунка
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици брашно
  • 8 супени лъжици галета
  • 4 супени лъжици сладко или конфитюр от червени боровинки
  • сок от 1 портокал
  • 1 супена лъжица сладка горчица


Начин на приготвяне:

Разрежете парчетата камамбер на две по хоризонтала. Върху долната част сложете шунка, затворете с второто парче сирене и притиснете.

Оваляйте в брашното, потопете в разбитото яйце и завършете панировката с галета.

Приберете предястието за 20 минути в хладилника, след което изпържете за кратко в силно нагорещено в дълбок съд олио.

От двете страни ще се образува златиста коричка, тогава извадете сиренето върху салфетка, тя ще поеме мазнината, която е излишна.

Важно е да изпържите бързо, за да се запази формата.

Направете сос, смесвайки боровинковото сладко/конфитюр с портокаловия сок и сладката горчица.

Поднесете предястието с него.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти