Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирано сирене Камамбер с хрупкава коричка и боровинков сос

Панирано сирене Камамбер с хрупкава коричка и боровинков сос

Панирано сирене Камамбер с хрупкава коричка и боровинков сос - изображение

Необходими продукти:

  • сирене Камамбер

За панировката:

  • яйце
  • брашно
  • галета + малко царевично нишесте
  • щипка сол
  • растителна мазнина за пържене
  • листа зелена салата за поднасяне

За соса:

  • сладко от червени боровинки
  • дижонска горчица
  • портокалов сок
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Първо направете соса. За целта смесете продуктите, определени за него, като количествата от тях съобразите така, че да получите балансиран вкус.

В отделни съдове разпределете брашното, разбитото яйце и галетата, смесени с малко царевично брашно. След това последователно панирайте сиренето: брашно, яйце, галета, яйце, брашно. Внимателно притиснете покритието към всички страни на камембера и бързо изпържете в гореща растителна мазнина.

Готовото предястие извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишното олио.

Поднесете върху листа зелена салата заедно с боровинковия сос.

Консумирайте сиренето веднага, докато е топло, а вътрешността мека.

Да ви е вкусно!


За framar: Радостина Райчева
Снимка: mykitchensworld

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти