Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
Когато ви се прииска да си приготвите бързо и вкусно допълнение към чаша вино, направете си предястие от сирене камембер със сос по избор. Камембер е меко сирене, покрито със специална плесенна коричка. Печено или пържено е в пъти по-вкусно, отколкото в суров вид. Вътрешността се топи в обвивката, а хрупкавата коричка е толкова вкусна. Затова сме ви приготвили няколко апетитни рецепти за панирано сирене камембер със сос от портокал и боровинки.
Панирано сирене камембер с шунка и боровинково сладко
Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене камембер:
- 4 дебели парчета сирене камембер
- 4 дебели парчета шунка
- 1 яйце
- 3 супени лъжици брашно
- 8 супени лъжици галета
- 4 супени лъжици сладко или конфитюр от червени боровинки
- сок от 1 портокал
- 1 супена лъжица сладка горчица
Начин на приготвяне на панираното сирене със сос
Разрежете парчетата камембер на две. Върху долната част сложете шунка, затворете с второто парче сирене и притиснете.
Оваляйте в брашното, потопете в разбитото яйце и завършете панировката с галета.
Приберете предястието за 20 минути в хладилника, след което изпържете за кратко в силно нагорещено в дълбок съд олио.
От двете страни ще се образува златиста коричка, тогава извадете сиренето върху салфетка, която да поеме излишната мазнина. Важно е да изпържите сиренето бързо, за да си запази формата.
Направете сос, смесвайки боровинковото сладко или конфитюр с портокаловия сок и сладката горчица.
Поднесете хрупкавото сирене камембер с боровинковия сос.
Да ви е вкусно!
Панирано сирене камембер с хрупкава коричка и боровинков сос
Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене:
- сирене камембер
За панировката:
- 1 яйце
- брашно
- галета и малко царевично нишесте
- щипка сол
- растителна мазнина за пържене
- листа зелена салата за поднасяне
За приготвянето на боровинковия сос:
- сладко от червени боровинки
- дижонска горчица
- портокалов сок
- черен пипер
Начин на приготвяне на панираното сирене камембер с боровинков сос
Първо направете соса. За целта смесете продуктите, определени за него, като количествата от тях съобразите така, че да получите балансиран вкус.
В отделни съдове разпределете брашното, разбитото яйце и галетата, смесени с малко царевично брашно. След това последователно панирайте сиренето: брашно, яйце, галета, яйце, брашно. Внимателно притиснете покритието към всички страни на камембера и бързо изпържете в гореща растителна мазнина.
Готовото предястие извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишното олио.
Поднесете върху листа зелена салата заедно с боровинковия сос.
Консумирайте сиренето веднага, докато е топло, а вътрешността мека.
Да ви е сладко!
Панирано сирене камембер с портокалов сос
Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене камембер:
- 2 парчета (пити) сирене камембер
за панировката:
- 1 яйце
- галета
За приготвянето на портокаловия сос:
- 1 чаена чаша прясно изцеден портокалов сок
- 1 супена лъжица настъргана портокалова кора
- 3 супени лъжици кафява захар
- 3 супени лъжици масло
- щипка сол
Начин на приготвяне на панираното сирене камембер
Започнете със соса. Смесете в малка тенджера портокаловите корички и прясно изцедения сок, кафявата захар, кравето масло и солта. Разбъркайте добре всички съставки и сложете съда на котлона. Оставете да кипне, след което намалете температурата и варете на бавен огън, докато количеството на соса намалее наполовина или до желаната гъстота (около 15-20 минути). Прецедете и оставете соса да изстива.
Разрежете питите сирене камембер на две. Потопете всяка част (при разреза), в яйцето, след това в галетата и повторете процедурата още веднъж. Срязаното място трябва добре да се покрие с панировката и да не се вижда.
Налейте в тиган голямо количество мазнина, загрейте я и в нея изпържете сиренето до златисто, поставяйки го с разрязаната част надолу. След това обърнете от другата страна и пържете още няколко минути. Сиренето трябва леко да се запържи и надуе, но внимавайте да не се пръсне.
Полейте предястието със соса от портокал и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: freepik.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Камамбургер
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
Коментари към Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос