Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки

Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки

Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 3 супени лъжици червено вино
  • 5 супени лъжици кафява захар
  • 100 грама свежи или замразени червени боровинки
  • 250 грама бутер тесто
  • 125 грама пита камембер, нарязана на 16 парченца
  • листенца мащерка за украса

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене голямата плоска тава на фурната.

Запържете наситнения червен лук в зехтина за около 10 минути, докато омекне. Добавете балсамовия оцет, виното, захарта и плодовете. Гответе ги 10 минути, докато започнат да се разпадат и да се редуцира течността. Покрийте и оставете настрана.

Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете 16 квадрата, всеки около 4 сантиметра.

Прехвърлете в приготвената тава и печете за около 10 минути, докато се надуе и стане златисто.

Върху всяко бутер тесто сложете парченце камембер и върнете във фурната за 2-3 минути, докато леко се разтопи. С малка чаена лъжица сложете върху сиренето малко от плодовете и гарнирайте с мащерка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл