Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 малка глава червен лук, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 3 супени лъжици червено вино
- 5 супени лъжици кафява захар
- 100 грама свежи или замразени червени боровинки
- 250 грама бутер тесто
- 125 грама пита камембер, нарязана на 16 парченца
- листенца мащерка за украса
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене голямата плоска тава на фурната.
Запържете наситнения червен лук в зехтина за около 10 минути, докато омекне. Добавете балсамовия оцет, виното, захарта и плодовете. Гответе ги 10 минути, докато започнат да се разпадат и да се редуцира течността. Покрийте и оставете настрана.
Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете 16 квадрата, всеки около 4 сантиметра.
Прехвърлете в приготвената тава и печете за около 10 минути, докато се надуе и стане златисто.
Върху всяко бутер тесто сложете парченце камембер и върнете във фурната за 2-3 минути, докато леко се разтопи. С малка чаена лъжица сложете върху сиренето малко от плодовете и гарнирайте с мащерка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Задушени свински хапки с лимон и вино
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Пилешки хапки с корнфлейкс и пикантен сос
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Панирани картофени хапки с кисело зеле и шунка
Коментари към Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки