Запечен камамбер с карамел, кашу и бадеми

Необходими продукти:
- 250 грама сирене камамбер
- 1-2 супени лъжици кафява захар
- 20 грама краве масло
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 1 супена лъжица течна подсладена сметана
- 50 грама индийско кашу
- 30 грама печени безсолни бадеми
Начин на приготвяне:
Подгответе тавичка и покрийте с лист алуминиево фолио. Сложете сиренето и оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса.
В тенджерка стопете маслото, сипете захарта, разбъркайте и след като се карамелизира добавете лимоновия сок и сметаната. Бъркайте до получаването на еднородна смес с кехлибарен цвят.
С помощта на лъжичка я разпределете върху сиренето, добавете ядките и завийте във фолиото. Запечете за 20 минути, охладете и поднесете. Съчетава се чудесно с леки плодови вина, бели и пенливи вина.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bavette.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Камамбургер
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
Коментари към Запечен камамбер с карамел, кашу и бадеми