Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечен камембер с карамел, кашу и бадеми

Запечен камембер с карамел, кашу и бадеми

Запечен камембер с карамел, кашу и бадеми - изображение

Необходими продукти:


  • 250 грама сирене камембер
  • 1-2 супени лъжици кафява захар
  • 20 грама краве масло
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 1 супена лъжица течна подсладена сметана
  • 50 грама индийско кашу
  • 30 грама печени безсолни бадеми


Начин на приготвяне:


Подгответе тавичка и покрийте с лист алуминиево фолио. Сложете сиренето и оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса.

В тенджерка стопете маслото, сипете захарта, разбъркайте и след като се карамелизира добавете лимоновия сок и сметаната. Бъркайте до получаването на еднородна смес с кехлибарен цвят.

С помощта на лъжичка я разпределете върху сиренето, добавете ядките и завийте във фолиото. Запечете за 20 минути, охладете и поднесете. Съчетава се чудесно с леки плодови вина, бели и пенливи вина.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bavette.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти