Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Камембер от бутер тесто с малини и ядки

Торта Камембер от бутер тесто с малини и ядки

Торта Камембер от бутер тесто с малини и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто или 4 точени кори
  • 225 грама сирене Камембер с бяла плесен (1 опаковка) или използвайте Бри
  • 150 грама малини (може да замените с други дребни плодове)
  • 30 грама ядки (може пеканови орехи или други по избор)
  • 2 супени лъжици вишнев мармалад/сладко (вариант е кайсиев или кафява захар)

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 190-200 градуса.

Върху лист найлоново фолио разточете бутер тестото или подредете корите една върху друга, като намазвате всяка с олио.

бутер тесто

Смесете в подходящ съд вишневото сладко с малините, затоплете, разбъркайте и оставете плодовата комбинация да се охлажда.

малини

След това към нея прибавете предпочитани ядки.

ядка

Старателно отстранете опаковката от сиренето, което сложете в средата на тестото.

камембер

Съберете краищата към средата, като плънката трябва да остане отворена отгоре. Завържете, за да се запази формата.

бутер тесто

Сложете плодовете върху сиренето.

малини

Изпечете вкусното ястие във вече горещата фурна за 20-25 минути (докато тестото придобие златист оттенък).

Когато бъде готово, отстранете връвта, оставете го да си "почине" около 10 минути и тогава поднесете с чаша сухо червено вино.

камембер


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти