Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки
Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто или 4 точени кори
- 225 грама сирене Камамбер с бяла плесен (1 опаковка) или използвайте Бри
- 150 грама малини (може да замените с други дребни плодове)
- 30 грама ядки (може пеканови орехи или други по избор)
- 2 супени лъжици вишнев мармалад/сладко (вариант е кайсиев или кафява захар)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 190-200 градуса.
Върху лист найлоново фолио разточете бутер тестото или подредете корите една върху друга, като намазвате всяка с олио.
Смесете в подходящ съд вишневото сладко с малините, затоплете, разбъркайте и оставете плодовата комбинация да се охлажда.
След това към нея прибавете предпочитани ядки.
Старателно отстранете опаковката от сиренето, което сложете в средата на тестото.
Съберете краищата към средата, като плънката трябва да остане отворена отгоре. Завържете, за да се запази формата.
Сложете плодовете върху сиренето.
Изпечете вкусното ястие във вече горещата фурна за 20-25 минути (докато тестото придобие златист оттенък).
Когато бъде готово, отстранете връвта, оставете го да си "почине" около 10 минути и тогава поднесете с чаша сухо червено вино.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
Коментари към Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки