Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
Необходими продукти:
50 милилитра олио
150 грама кашкавал
1 яйце
2 супени лъжици заквасена сметана
около 200-220 грама брашно
сол и черен пипер на вкус
2 парчета Камамбер по 125 грама всяко
1 яйце и 1/2 супена лъжица олио за намазване
сусамови или други семена за поръсване
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете олиото с настъргания кашкавал, яйцето и заквасената сметана. Прибавете брашното и подправки на вкус. Направете тесто, оформете като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
След това разделете на две части и разточете едната в кръг с диаметър 18-20 сантиметра. В средата й сложете едното парче Камамбер и го увийте в тестото. Същото направете с останалите тесто и сирене. С нож премахнете излишните части, за да се оформите красиво порциите.
Изрезките съберете в топка и разточете. С пласта покрийте дъното на тава. Сложете в нея подготвеното "облечено" сирене, намажете повърхността с разбито яйце и поръсете със сусам или други семена по ваш избор.
Изпечете във фурната при 190-195 градуса за около 15-20 минути.
Добър апетит!
Снимка: liveinternet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Камамбургер
Коментари към Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто