Сирене Камамбер в пикантна марината
Необходими продукти:
- сирене Камамбер
За маринатата:
- 2 глави лук
- 2 чили чушки
- 1 чаена лъжица смлян червен пипер
- 2 дафинови листа
- 15-20 зърна черен пипер
- 4-5 зърна бахар/ямайски пипер
- 1 чаена лъжица горчица на зърна
- 4 скилидки чесън
- олио на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете чесновите скилидки, към тях прибавете червения пипер и подсолете.
Нарежете сиренето, като придадете на парчетата форми по ваш избор (кръгове, квадрати, триъгълници). Намажете едната им страна с получената чеснова паста и слепете по два броя.
Подредете в стъклен буркан, добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар, горчицата.
Нарежете чили чушките и лука на тънки кръгчета, които също сложете в съда при останалите продукти.
Залейте всичко с олио, което трябва да покрие сиренето.
Затворете буркана и оставете предястието да се маринова в продължение на 3-7 дни.
След това може с удоволствие да си го хапнете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: strazek.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Камамбургер
Коментари към Сирене Камамбер в пикантна марината