Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Сирене Камамбер в пикантна марината

Сирене Камамбер в пикантна марината

Сирене Камамбер в пикантна марината - изображение

Необходими продукти:

  • сирене Камамбер

 

За маринатата:

  • 2 глави лук
  • 2 чили чушки
  • 1 чаена лъжица смлян червен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 15-20 зърна черен пипер
  • 4-5 зърна бахар/ямайски пипер
  • 1 чаена лъжица горчица на зърна
  • 4 скилидки чесън
  • олио на вкус

 

Начин на приготвяне:

Настържете чесновите скилидки, към тях прибавете червения пипер и подсолете.

Нарежете сиренето, като придадете на парчетата форми по ваш избор (кръгове, квадрати, триъгълници). Намажете едната им страна с получената чеснова паста и слепете по два броя.

Подредете в стъклен буркан, добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар, горчицата.

Нарежете чили чушките и лука на тънки кръгчета, които също сложете в съда при останалите продукти.

Залейте всичко с олио, което трябва да покрие сиренето.

Затворете буркана и оставете предястието да се маринова в продължение на 3-7 дни.

След това може с удоволствие да си го хапнете.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: strazek.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти