Запечено сирене Камамбер с шунка
Необходими продукти:
1 парче сирене Камамбер - около 150 грама
6 - 8 тънки парчета шунка
6 - 8 стръка мащерка
1/2 настъргана кора от лимон
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Счукайте в хаванче листата мащерка, докато се получи еднородна паста. Прибавете зехтина, настърганата кора на цитруса, разбъркайте и намажете парчетата шунка със сместа. Оставете да се овкусят за около 30 минути.
След това увийте сиренето в шунката и запечете във фурната при 200 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Камамбургер
Коментари към Запечено сирене Камамбер с шунка