Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
Необходими продукти:
- 100 грама сирене Камамбер
- 1 кръгъл хляб/питка
- чесън, билки и зелени подправки на вкус
- високоолеиново слънчогледово олио на вкус
За поднасяне:
- 1-2 картофа
- 50 грама бекон
Начин на приготвяне:
Първо подгответе хлебната купа: отрежете горната част на питката и издълбайте меката вътрешност.
Ако в получения съд от кората се побира цялото парче Камамбер, може да сложите чесъна и подправките в сиренето и тогава да поставите в хляба. Другият вариант е да нарежете сиренето на парчета, които да подредите в хлебната купа и поръсете с чесъна и подправките.
Напръскайте продуктите с олиото и затворете с капака, който отрязахте в началото.
Него също намажете с растителната мазнина и увийте във фолио вече напълнената питка.
Изпечете във фурната (загрейте я предварително) за около 40-50 минути.
Поднесете фондюто с печени картофени резени, обвити в ивици бекон.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lefkadia.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Фондю от сирене
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
Коментари към Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче