Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пикантно фондю от сирене Камембер в хлебче

Пикантно фондю от сирене Камембер в хлебче

Пикантно фондю от сирене Камембер в хлебче - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама сирене Камембер
  • 1 кръгъл хляб/питка
  • чесън, билки и зелени подправки на вкус
  • високоолеиново слънчогледово олио на вкус

За поднасяне:

  • 1-2 картофа
  • 50 грама бекон

 

Начин на приготвяне:

Първо подгответе хлебната купа: отрежете горната част на питката и издълбайте меката вътрешност.

Ако в получения съд от кората се побира цялото парче Камембер, може да сложите чесъна и подправките в сиренето и тогава да поставите в хляба. Другият вариант е да нарежете сиренето на парчета, които да подредите в хлебната купа и поръсете с чесъна и подправките.

Напръскайте продуктите с олиото и затворете с капака, който отрязахте в началото.

Него също намажете с растителната мазнина и увийте във фолио вече напълнената питка.

Изпечете във фурната (загрейте я предварително) за около 40-50 минути.

Поднесете фондюто с печени картофени резени, обвити в ивици бекон.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lefkadia.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно