Фондю с крема сирене, моцарела, домати и маслини
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън (пресовани)
- 220 грама крема сирене
- 1/4 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 1 чаена чаша натрошено сирене фета
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1/3 чаена чаша пълномаслено кисело мляко
- 2 супени лъжици прясно изцеден сок от лимон
- 1 супена лъжица копър + още за гарниране
- 1 супена лъжица магданоз + още за гарниране
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи
- черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша чери домати
- 1/2 чаена чаша почистени и нарязани маслини Каламата
- зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
Запържете чесъна в 1 лъжица зехтин в продължение на 1 минута, докато освободи аромата си (използвайте малък чугунен тиган).
Добавете крема сиренето и разбъркайте, за да започне да се топи. Излейте прясното мляко и разбъркайте отново, докато се получи консистенцията на сос.
Сложете сиренето фета, моцарелата, киселото мляко, лимоновия сок, копъра, магданоза, лимоновата кора и лютия пипер на люспи. Подправете със сол и черен пипер и оставете сирената да се разтопят и да се получи гладна консистенция - това ще отнеме около 5 минути.Свалете от котлона и полейте с малко зехтин. Поръсете с магданоз, копър, разполовени чери домати и маслините Каламата.
Поднесете с чипс или крекери.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Коментари към Фондю с крема сирене, моцарела, домати и маслини