Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Фондю от сирена с чесън и бяло вино

Фондю от сирена с чесън и бяло вино

Фондю от сирена с чесън и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 300 милилитра сухо бяло вино
  • 1,5 супени лъжици царевично нишесте или сгъстител за сосове
  • щипка смлян червен пипер
  • 300 грама сирене Грюер
  • 100 милилитра вишнево бренди (Кирш)
  • 600 грама бял хляб
  • 1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
  • 3 щипки смлян черен пипер
  • 300 грама швейцарско сирене Вашерин
  • 1 голяма скилидка чесън

фондю

Начин на приготвяне:

Разрежете скилидката чесън по дължина на няколко тънки плочки, с които натрийте вътрешната страна на дъното и стените на специалния керамичен съд. Поставете го върху котлона и сгорещете, включвайки го на температура над средната.

чесън

Настържете сирената и ги изсипете в съда.

сирене

Те постепенно ще се разтопят. Налейте виното и разбъркайте.

вино

Хляба нарежете на квадратчета.

хляб

Към разтопените сирена прибавете нишестето или сгъстител за сосове и варете при непрекъснато бъркане.

нишесте

Когато сместа стане еднородна, налейте брендито (може да използвате повече от посоченото количество). Подправете.

бренди

Разбъркайте. Щом сосът придобие консистенция като на снимката, прехвърлете съда върху горелката. На дъното трябва да се образува коричка от сирене.

сос

Фондюто се поднася в съда, в който сте приготвили, върху горелката. Консумира се с хапки от бял хляб (с повече кора по тях), които се потапят в соса с помощта на вилици с дълги дръжки. Приборите не се облизват, а храната внимателно се отделя от тях само с устните.

фондю

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиНовиниДиетиСпорт