Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби

Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби

Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама бутер тесто
  • 2 питки сирене Камамбер
  • 1 неголяма глава кромид лук
  • 200 грама печурки (само шапките)
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици херес или сухо бяло вино
  • щипка индийско орехче
  • прясно смлян черен пипер
  • сол
  • 1 яйце за намазване

 

Начин на приготвяне:

Наситнете главата лук, шапките на печурките нарежете на тънки плочки.

Разтопете маслото и в него изсипете лука. Пържете го около пет минути (докато омекне) и тогава добавете гъбените парченца. Подправете, налейте виното и гответе на среден огън до изпаряване не течността (7-10 минути). Оставете сместа да се охлади.

Разточете половината от тестото върху леко набрашнена повърхност и изрежете два кръга с диаметър, равен на този на питките сирене. От изрезките оформете "гъби" за украса (използвайте формичка за сладки, за да изрежете желаната фигура).

След това разточете и останалото тесто. Него разрежете на два еднакви квадрата, които сложете в тава.

Разрежете на две всяка от питките Камамбер и сложете по една половинка върху квадратните слоеве тесто (поставете сиренето с разреза нагоре).

Разделете гъбената плънка на две и разпределете върху разрезите, след което затворете с останалите половинки (тях поставете с разреза надолу).

Сложете кръговете тесто върху сиренето, като не разтягате листа. Прищипете краищата на квадратния и кръглия листове тесто, като внимавате сиренето да не се разтече. Изрежете излишното от тестото.

Намажете повърхността на питките с разбитото яйце, закрепете "гъбите" и направете дупки в тестото. Сложете тавата в хладилника за половин час, без да я покривате с нищо.

След това изпечете за 15 минути при температура на фурната от 220 градуса.

Преди да поднесете, изчакайте 10 минути и тогава сервирайте със зелена салата.


*Уточнение: Тестото със сиренето може да престои в хладилника в сурово състояние в рамките на 24 часа, но в този случай следва да покриете продуктите с найлоново фолио един час, след като поставите съда на студено.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти