Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
Необходими продукти:
- 150 грама бутер тесто
- 2 питки сирене Камамбер
- 1 неголяма глава кромид лук
- 200 грама печурки (само шапките)
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици херес или сухо бяло вино
- щипка индийско орехче
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Наситнете главата лук, шапките на печурките нарежете на тънки плочки.
Разтопете маслото и в него изсипете лука. Пържете го около пет минути (докато омекне) и тогава добавете гъбените парченца. Подправете, налейте виното и гответе на среден огън до изпаряване не течността (7-10 минути). Оставете сместа да се охлади.
Разточете половината от тестото върху леко набрашнена повърхност и изрежете два кръга с диаметър, равен на този на питките сирене. От изрезките оформете "гъби" за украса (използвайте формичка за сладки, за да изрежете желаната фигура).
След това разточете и останалото тесто. Него разрежете на два еднакви квадрата, които сложете в тава.
Разрежете на две всяка от питките Камамбер и сложете по една половинка върху квадратните слоеве тесто (поставете сиренето с разреза нагоре).
Разделете гъбената плънка на две и разпределете върху разрезите, след което затворете с останалите половинки (тях поставете с разреза надолу).
Сложете кръговете тесто върху сиренето, като не разтягате листа. Прищипете краищата на квадратния и кръглия листове тесто, като внимавате сиренето да не се разтече. Изрежете излишното от тестото.
Намажете повърхността на питките с разбитото яйце, закрепете "гъбите" и направете дупки в тестото. Сложете тавата в хладилника за половин час, без да я покривате с нищо.
След това изпечете за 15 минути при температура на фурната от 220 градуса.
Преди да поднесете, изчакайте 10 минути и тогава сервирайте със зелена салата.
*Уточнение: Тестото със сиренето може да престои в хладилника в сурово състояние в рамките на 24 часа, но в този случай следва да покриете продуктите с найлоново фолио един час, след като поставите съда на студено.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Печено сирене Камембер с къпиново сладко
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Камамбургер
Коментари към Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби