Панирани чушки с подправки
Необходими продукти:
2-3 средни сладки чушки
3/4 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица босилек
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
други подправки по избор и на вкус
1 чаена лъжица набухвател
вода
олио
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете чушките от семената и опашките, след което ги нарежете на кръгчета.
В дълбока купа смесете брашното с подправките.
Добавете набухвателя.
Налейте вода и разбийте с вилица или с тел за разбиване на яйца. Нека сместа престои 5 минути и отново разбийте.
Полученото тесто да не бъде нито прекалено течно, нито прекалено гъсто. То трябва да остава по парченцата чушки, без да се стича.
Потопете кръгчетата в така приготвената панировка и ги изпържете в нагорещено олио (може да използвате фритюрник), докато се зачервят от всички страни.
Вътрешността ще бъде полусурова, а покритието - златисто и хрупкаво.
Извадете панираните чушки върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимки: nezabudkin.pp.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТНО ОЛИО ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 330 мл
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Рецепти за чушки бюрек (пиперки бюрек)
- Тутманик
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Отгледайте си богата реколта пипер по мързеливия начин
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Панирани чушки с подправки