Панирани чушки с подправки

Необходими продукти:
2-3 средни сладки чушки
3/4 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица босилек
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
други подправки по избор и на вкус
1 чаена лъжица набухвател
вода
олио
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете чушките от семената и опашките, след което ги нарежете на кръгчета.
В дълбока купа смесете брашното с подправките.
Добавете набухвателя.
Налейте вода и разбийте с вилица или с тел за разбиване на яйца. Нека сместа престои 5 минути и отново разбийте.
Полученото тесто да не бъде нито прекалено течно, нито прекалено гъсто. То трябва да остава по парченцата чушки, без да се стича.
Потопете кръгчетата в така приготвената панировка и ги изпържете в нагорещено олио (може да използвате фритюрник), докато се зачервят от всички страни.
Вътрешността ще бъде полусурова, а покритието - златисто и хрупкаво.
Извадете панираните чушки върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимки: nezabudkin.pp.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Тутманик
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Панирани чушки с подправки