Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани пилешки дробчета с консервирани печурки и лук

Панирани пилешки дробчета с консервирани печурки и лук

Панирани пилешки дробчета с консервирани печурки и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешки дробчета
  • 200 грама консервирани печурки (може да използвате и пресни)
  • 2-3 глави лук
  • 100 грама брашно
  • 50 грама масло за изпържване на гъбите и лука
  • 50 милилитра олио за изпържване на дробчетата
  • сол, подправки, магданоз и/или копър

 

Начин на приготвяне:

Изпържете до златисто обеления и ситно нарязан лук.

лук

Добавете гъбите.

гъби

Подсолете, поръсете с малко черен пипер и пържете няколко минути.

печурки

Изсипете брашното в чиния, добавете към него сол и подправки по ваш избор (може да използвате готова подправка за пиле).

брашно

Дробчетата почистете от ненужни ципи и части, ако има такива. Измийте ги и отцедете добре водата.

дробчета

Оваляйте ги в сухата смес.

дробчета

След това изпържете в горещото олио.

дробчета

По 2 минути от всяка страна са напълно достатъчни.

дробчета

Извадете от тигана, сложете ги в чиния или друг подходящ съд. Добавете гъбите с лука, нарязаните зелени подправки и разбъркайте всичко.

дробчета

Може да поднесете ястието като основно с допълнение от сварени картофи, например, или в качеството му на гарнитура.

дробчета


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bystro-i-vkusno.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти