Панирани пилешки бутчета
Необходими продукти:
5 пилешки бутчета (горната част)
1 яйце
1 с. л. кетчуп
75 грама галета
100 грама смлени фъстъци
60 мл растително олио
сол и подправки за пиле - на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Отстранете внимателно кожата от бутчетата. Разбийте яйцето в купа, към него прибавете кетчупа, сол и разбийте още веднъж. Смесете фъстъците на прах с галетата, прибавете подправките и разбъркайте добре (може да изсипете всичко в найлонов плик и да объркате). След това ги изсипете в чиния, ако ще ви е по-удобно.
Потопете всяко от бутчетата в яйчната смес, след това оваляйте в панировката. Налейте олиото в нагорещен тиган (190 градуса) и приготвяйте бутчетата в продължение на 30 минути, обръщайки периодично от всички страни.
Може да поднесете с картофи и зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Панирани пилешки бутчета