Панирани пилешки бутчета

Необходими продукти:
5 пилешки бутчета (горната част)
1 яйце
1 с. л. кетчуп
75 грама галета
100 грама смлени фъстъци
60 мл растително олио
сол и подправки за пиле - на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Отстранете внимателно кожата от бутчетата. Разбийте яйцето в купа, към него прибавете кетчупа, сол и разбийте още веднъж. Смесете фъстъците на прах с галетата, прибавете подправките и разбъркайте добре (може да изсипете всичко в найлонов плик и да объркате). След това ги изсипете в чиния, ако ще ви е по-удобно.
Потопете всяко от бутчетата в яйчната смес, след това оваляйте в панировката. Налейте олиото в нагорещен тиган (190 градуса) и приготвяйте бутчетата в продължение на 30 минути, обръщайки периодично от всички страни.
Може да поднесете с картофи и зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
Коментари към Панирани пилешки бутчета